Најновије

Дачић: Да сам Тадић, одмах бих расписао изборе Вести

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да би одмах расписао ванредне парламентарне изборе да је на месту председника Србије Бориса Тадића.

„Мислим да ово поигравање и лицитација са датумом доводи до тога да испада да се председника Тадић плаши избора. Знам како је (Слободан) Милошевић радио, кад год је неко тражио изборе, он је рекао: ‘Ево вам избори’, и победио је. Ја бих тако урадио”, рекао је Дачић новинарима у Сава центру.

Дачић је изразио уверење да би многи, када би Тадић и предложио изборе, рекли да их ипак не треба расписивати јер су пред земљом важнији задаци, пре свих кандидатура за чланство у ЕУ.

Николић да прекине штрајк,важна политичка стабилност

Ивица Дачић позвао је данас лидера Српске напредне странке Томислава Николића да прекине штрајк и да се врати на политички фронт борбе.

„Позивам Николића да се врати на политички фронт борбе. Мислим да је за све нас важна политичка стабилност”, рекао Дачић новинарима после разговора са шефом норвешке дипломатије Јонасом Гар Штореом.

Према Дачићевим речима, за Социјалистичку партију Србије прихватљив је било који месец за одржавање избора, а за који се договоре две највеће странке.

„Што се нас тиче избори могу да се одрже одмах”, рекао је Дачић, истичући , међутим, да је важно да они не угрозе добијање статуса кандидата и почетак преговора о чланству Србије у ЕУ.

Дачић је додао да је Министарство унутрашњих послова у непрестаном контакту са људима из СНС, у циљу очувања безбедности.

Извор: Политика

 

Категорије: Вести