Најновије

Предлог закона о спорту Посланичка група

ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О СПОРТУ

Почетком априла месеца ове године. Народна скупштина је поред више других системских закона усвојила и нови ЗАКОН О СПОРТУ.

 

Овлашћени представник Посланичке групе СПС- ЈС  био је народни посланик и портпарол странке Ђорђе Милићевић. Он је говорио и у начелној расправи и у расправи о амандманима.

Наша посланичка група поднела је на овај Предлог закона  27 амандмана .

Влада је усвојила укупно 16 амандмана од чега наших  шест и то за нас кључних. . Један број усвојених амандмана односи се на поступак приватизације спортских објеката којима смо спречили рушење, дислокацију  или пренамену спортских објеката  уколико одређеном насељу нема других спортских објеката који задовољавају потребе грађана. Други део амандмана односи се на сам поступак приватизације , а којима смо захтевали да заинтересовани купци не могу покретати поступак приватизације, јер би се на овај начин закон дао простор за могуће манипулације. трећи део амандмана које нам је прихватила Влада односи се на законско дефинисање улоге и значаја Спортског савеза Србије  који окупља све гранске савезе. Нашим амандманом Спортски савез Србије стекао је значајуну улогу у систему спорта у Републици , односно значајна овлашћена која му Предлогом закона нису дата.

За ове амандманске измене наша Посланичка група и народни посланик Ђорђе Милићевић добили су бројне изразе захвалности од спортских организација у Републици.

 

Категорије: Посланичка група