Најновије

Дејановић: Странке још увек процењују интересе Вести

15. мај 2011.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да за сада ниједна партија не може да каже како ће и са ким изаћи на наредне парламентарне изборе и да тренутно процењују који је њихов и интерес грађана.

„Сви политички субјекти треба да процене шта је њихов политички интерес  односно шта је интерес грађана. Верујем да све озбиљне партије сада раде на  томе, али да нико егзактно не може да каже – изаћи ћу на изборе тако и тако“, рекла је Ђукић Дејановић Тањугу.

Она је додала да нема разлога да не верује у очекивања и процене појединаца, међу којима и лидера УРС Млађана Динкића да ће коалиција која је сада на власти остати и после наредних избора.

„Али, не знам како остали размишљају о тој његовој изјави“, напоменула је Ђукић Дејановић, која је и потпредседница социјалиста.

Она је нагласила да не даје процене о датуму расписивања наредних парламентарних избора, јер, како је указала, то од ње не зависи.

Говорећи о односима странака СПС,ПУПС и ЈС, Ђукић Дејановић је рекла да у тој  коалицији нема крупних мимоилажења и да, према њеној процени, та коалиција у  било ком моменту није суштински угрожена.

Извор Танјуг

Видео можете погледати овде

Категорије: Вести