Најновије

Ђукић Дејановић: Мења се свест грађана Вести

18. мај 2011.

БЕОГРАД – Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић оценила је данас поводом Међународног дана борбе против хомофобије, 17. маја, да се „свест просечног човека у Србији мења и да је све је више оних који прихватају различитости“.

Како се наводи у саопштењу информативне службе парламента, председница Скупштине Србије данас је разговарала са делегацијом ЛГБТ организација и том приликом подсетила да у Србији постоји законска заштита геј популације.

Представници српских ЛГБТ организација информисали су председницу да се након Параде поноса ситуација у друштву донекле поправила, али да су припадници ове популације и даље упласени могућом реакцијом околине.

„Одлична сарадња постоји са Министарством за културу Републике Србије као и са јавним и културним просторима,“ истакли су представници ЛГБТ организација.

Са председницом Скупштине Србије данас су разговарали Бобан Стојановиц из Квирије, Јованка Тодоровић Савовић из Организације за лезбејска људска права Лабрис, Лазар Павловић из Геј стрејт алијансе, Предраг Аздејковић из Геј-лезбејског информативног центра и Борис Милићевић, члан Главног одбора Социјалистицке партије Србије.

Извор Блиц

Категорије: Вести