Александар Антић поново на челу београдских социјалиста Вести

БЕОГРАД- Досадашњи председник београдског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Александар Антић поново је изабран на ту функцију, одлучено је на данашњој Изборној конференцији београдске организације социјалиста.

Делегати Изборне конференције, која је данас одржана у Центру „Сава“, изабрали су и 110 чланова београдског одбора СПС. Александар Антић први је социјалиста који је након 11 година дошао на чело Београда и тако обележио повратак СПС на политичку сцену престонице.

На то место изабран је гласовима коалиције За европски Београд, своје коалиције СПС – ПУПС, али и ЛДП, која је пре тога годинама водила битку против тих истих социјалиста. Избор Антића на чело београдског парламента можда и не би био изненађење да претходно није имао чврст и потписан договор о формирању градске власти с радикалима и коалицијом ДСС – НС. Међутим, шеф одборничке групе СПС одустао је од договора по препоруци врха странке, која је већ била конституисала власт са демократама на републичком нивоу.

Александар Антић рођен је 7. маја 1969. у Београду. По занимању је инжењер агрономије.Као члан СПС био је одборник у београдској општини Звездара у два мандата, од 1992. до 1996. У два наврата биран је и за одборника у Скупштини Београда. Од 2004. обавља и функцију председника одборничке групе СПС у градском парламенту, а члан је и Извршног одбора Градског одбора СПС у Београду.

Извор Блиц

 

Категорије: Вести