Албанија пружа пипке Вести

18. јун 2011.

Поред независности Косова, државни врх мора да се одупре и сновима Албанаца. Дачић: Док чекамо правду, иза наших леђа се спрема ”велика Албанија”

СРБИЈА својом државном политиком мора да се одупре не само косовској независности, већ и реализацији пројекта ”велике Албаније”.

То су ”Новостима” потврдили саговорници из државног врха после упозорења председника Бориса Тадића да је у лепези решења за јужну српску покрајину на делу и стварање велике националне албанске државе.

Заменик премијера Србије Ивица Дачић отворено говори за ”Новости” да је пројекат независног Косова почетак стварања ”велике Албаније”, без обзира на то што на Западу то демантују:

– Нигде у Европи не постоје две државе једног народа. Зато Србија треба да инсистира на брзом решавању питања Косова и разграничењу српских и албанских делова покрајине, док још има времена за то. Док ми чекамо боља времена борећи се за правду у међународној арени, с правом говорећи да је цело Косово део Србије, иза наших леђа заокружава се пројекат да покрајина буде део будуће ”велике Албаније”.

Дачић каже да то није само тема за Србе и Албанце, већ пре свега, за велике западне и источне силе, које су увек одлучивале о Балкану.И министар за КиМ Горан Богдановић каже за ”Новости” да читава међународна заједница мора да спречи стварање некакве нереалне државе на простору друге суверене и међународно признате земље:

– Албанци још од ”Призренске лиге” имају тежњу да створе ”велику Албанију”. То је опасан пројекат.

Извор Новости

Категорије: Вести