Национални савет Влаха није под контролом СПС Вести

28.07.2011.

БЕОГРАД – Председник Одбора Скупштине Србије за међунационалне односе Милетић Михајловић одбацио је наводе Центра за развој цивилног друштва о томе да је Национални савет Влаха под контролом СПС и оценио да је немогуће замислити да у националним саветима буду људи без политичког опредељања.Милетић Михајловић

Михајловић, који је и посланик Социјалистичке партије Србије (СПС) и члан Националног савета Влаха, казао је агенцији да политичка опредељеност није препрека за учешће на изборима за националне савете националних мањина.

Како је навео, површна је констатација и оцена Центра да су поједини национални савети мањина под изразитом контролом политичких странака и да то доказује системске проблеме постојећег начина заштите остваривања мањинских права.

“На основу Устава и закона грађани имају право на слободно политичко опредељење, а политичка опредељеност не спречава појединца да учествује у било ком другом органу, асоцијацији, па и националном савету”, казао је Михајловић.

Према његовим речима, Национални савет Влаха има 23 члана од којих су два чланови СПС.

Михајловић је додао да у том савету има и чланова Г17 плус, Српске радикалне странке, Демократске странке, Влашке демократске странке, Влашке демократске странке Србије, као и политички неопредељених.

извор: СПС Петровац

Категорије: Вести