Јасна порука подршке европској будућности Србије Вести

Бранко Ружић рекао да је приликом посете Ангеле Меркел изнета јасна порука подршке европској будућности Србије. Немачка канцеларка изјавила је да су предуслова за европске интеграције Србије реформе, регулисање односа са суседима и напредак у међусобним односима Београда и Приштине.

Шеф посланичке групе СПС-ЈС у републичком парламенту Бранко Ружић оценио је вечерас, након посете немачке канцеларке Ангеле Меркел Београду, да је важно што је изнета јасна порука подршке европској будућности Србије.

Коментаришући изнете поруке Меркелове по питању Косова и Метохије, Ружић је истакао да се питање такозваних „паралелних структура“ искључиво може сагледавати кроз чињеницу да је Србија субјект међународног права и да се дијалог може водити у складу са међународним правним оквиром и уз достизање компромиса. Ружић је додао да компромис неће бити на штету било ког актера, нити ће пренебрегнути потребу за регионалном сарадњом и уважавањем реалности.

Шеф посланика СПС-ЈС сматра да је Меркелова користила „дипломатски речник, који ни на који начин није занемраио међународно право, али уз благи покушај да истакне специфичност немачког приступа косовском проблему“.

Категорије: Вести