Најновије

Дачић за премијера! Вести

субота 27. август 2011.

СПС искрено очекује да настави сарадњу са ДС-ом, а верујемо да ће председник Тадић прихватити да Ивица Дачић буде на челу Владе.

Заменик председника СПС-а Жарко Обрадовић најавио је у интервјуу за Преш да ће социјалисти тражити од председника Србије Бориса Тадића да следећи премијер буде Ивица Дачић.

– СПС искрено очекује да после избора настави сарадњу са ДС-ом, а наш предлог биће да Ивица Дачић буде премијер – каже Обрадовић.

Значи ли то да СПС није задовољан како Мирко Цветковић води владу?

– Не, напротив, са премијером Цветковићем одлично сарађујемо, али договор унутар СПС-а је да би наш председник требало да буде на челу будуће владе.

Знамо да се о тим стварима одлучује после избора, да то зависи од изборног резултата, али немамо разлога да не кажемо јасно какве су наше амбиције.

– Очекујем двоцифрени резултат СПС-а и да после ДС-а будемо најјача странка у новој владајућој коалицији.

Јесу ли вас изненадиле поруке Ангеле Меркел?

– Не. Као професор бавим се геополитиком. За мене је то логичан наставак политике коју Немачка спроводи. Не можете очекивати од једне државе која је признала самопроглашену независност Косова да каже нешто што ће ићи у прилог Србије. Постоји неколико њених порука: „Срби у ЕУ – да”, „Сарадња – да” и „И треба укинути паралелне институције”.

 Извор Смедиа

Категорије: Вести