Најновије

Идемо ка ЕУ, али поштујући државне интересе Вести

субота 27. август 2011.

Министар унутрашњих послова и заменик премијера Ивица Дачић изјавио је данас да је сигуран да ће Србија наставити пут ка ЕУ, али да неће одустати од државних и националних интереса.

“Сигуран сам да ће Србија наставити свој пут ка ЕУ. Очигледно се спремност Србије на дијалог и на компромис, и то што чланство у ЕУ представља као свој национални приоритет, са неких адреса сматрају као слабост Србије, односно спремност Србије да прихвати све што се од ње тражи, а што није део нечег што би била европска агенда”, рекао је Дачић у Параћину.

Додао је да, поред принципа владавине права, постоје и принципи људских права и слобода.

“Албанци су деценијама имали своје паралелне институције, нису признавали државу Србију, нису учествовали на изборима, имали су своје школе. Ако су сва та права имали Албанци, не знам зашто то не би имали и Срби”, рекао је он.

Према његовим речима, власт у Београду не врши никакав притисак на Србе на северу Косова да прихвате институције Приштине.

“Испунићемо све оно што се од Србије тражи, али Србија не може да ради на штету својих националних и државних интереса”, рекао је Дачић након завршне акције разминирања код Параћина.

 

Категорије: Вести