Најновије

Дачић открио споменик Борки Вучић Вести

недеља 28. август 2011.

Лидер СПС-а Ивица Дачић открио је споменик Борки Вучић у њеном родном селу Комирићу. О њој се у протеклом периоду чуло пуно лепих речи које су стизале и од политичких противника, истакао Дачић.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић открио је споменик банкарки и истакнутом члану социјалиста Борки Вучић, у Комирићу, код Осечине.

Дачић је рекао да споменик открива као председник партије којој је припадала и Вучићева, а не као државни функционер и додао да му је драго да се чува успомена и поштовање на Вучићеву, чији рад млађа генерација није запамтила.

“О њој се у протеклом периоду чуло пуно лепих речи које су стизале и од политичких противника”, изјавио је Дачић.

СПС ће, каже Дачић, посебно чувати успомену на Вучићеву. Лидер социјалиста указао је и на значај Фонда за дошколовавање младих пољопривредника који је Вучићева основала.

Према његовим речима, на Међународном сајму шљиве у Осечини који је претходно посетио, а чији је један од утемељивача била Вучићева, видело се “колико великог потенцијала Србије садржи пољопривреда и колико здравог народног духа имају сељаци, који су и сачували Србију свих ових векова”.

Споменик Вучићевој дело је академског вајара Немање Тешића. Припремљена је и изложба фотографија о животу и раду Вучићеве, чији је аутор Милутин Рајковић.

Борка Вучић је била истакнути члан СПС, банкар и сарадник Слободана Милошевића. Погинула је 1. августа 2009. у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд-Ниш, код Лапова.

Извор РТС

Категорије: Вести