Izbori na proleće Vesti

ZAMENIK premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da vladajuća koalicija nije razgovarala o datumu održavanja izbora već jedino o tome da oni treba da budu održani u redovnom terminu, odnosno na proleće 2012. godine.

– Treba precizno izračunati kada ističu rokovi da bi se videlo kada će biti održani izbori i otprilike to može da bude u aprilu, maju, a možda i nešto ranije – rekao je Dačić.

On je istakao da datum održavanja vanrednih izbora niko od stranaka vladajuće koalicije nije tražio, niti se o tome uopšte i razgovaralo.

Koji god da bude datum, „izbori će biti na proleće sledeće godine“, rekao je Dačić novinarima precizirajući da govori o parlamentarnim, lokalnim i pokrajinskim izborima.

Prema njegovim rečima, i druge stranke uključujući i one koje u tražile raspisivanje izbora „više ne govore toliko vatreno o održavanju vanrednih izbora i svi su prihvatili taj termin održavanja redovnih izbora“.

 

POLICIJA NEĆE ZABRANITI PARADU

Ministar Dačić izjavio je u subotu da policija neće zabraniti organizovanje Parade ponosa 2. oktobra u Beogradu.

– Ako bi policija zabranila taj skup, donela bi političku odluku… neka to uradi Vlada Srbije, a ne policija – rekao je Dačić, napominjući da učesnici Parade ponosa imaju pravo da održe taj skup i pozivajući građane da se ne sukobljavaju sa policijom.

Izvor Novosti

Kategorije: Vesti