Најновије

У Лазаревцу отворена Библиотека „Димитрије Туцовић” Вести

уторак 13. септембар 2011.

После више од шест деценија рада у ненаменским просторијама и подстанарског живота, Библиотека „Димитрије Туцовић” у Лазаревцу данас је отворена у обновљеном здању „старе болнице” у центру града. Адаптацију ове велелепне зграде заједнички су финансирали град Београд и општина Лазаревац, а свечано су је отворили председник Скупштине града Београда Александар Антић, у присуствупредставника општине Лазаревац.

antić

– Ово је радостан дан за Лазаревац и његове грађане и верујем да ће 6.000 активних корисника ове библиотеке уживати у свим насловима. Када се библиотекари и читаоци изборе за једну овакву импозантну зграду, то значи да овај град и ова држава имају будућност, јер размишљају о образовању и култури. Град Београд је у сарадњи са општином инвестирао у  реконструкцију и опремање овог простора готово 80 милиона динара и сваки динар који ми као друштво уложимо у образовање јесте инвестиција у нашу будућност и најбоље потрошен новац наших Београђана.

Лазаревац даје изузетан допринос развоју Београда и енергетској стабилности читаве државе и заслужује да му се узврати за све оно што чини за наше друштво – истакао је Антић и напоменуо да је град Београд издвојио шест милиона динара за куповину нових књига, који ће бити распоређени по свим београдским библиотекама.

Категорије: Вести