U Lazarevcu otvorena Biblioteka „Dimitrije Tucović” Vesti

utorak 13. septembar 2011.

Posle više od šest decenija rada u nenamenskim prostorijama i podstanarskog života, Biblioteka „Dimitrije Tucović” u Lazarevcu danas je otvorena u obnovljenom zdanju „stare bolnice” u centru grada. Adaptaciju ove velelepne zgrade zajednički su finansirali grad Beograd i opština Lazarevac, a svečano su je otvorili predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, u prisustvupredstavnika opštine Lazarevac.

antić

– Ovo je radostan dan za Lazarevac i njegove građane i verujem da će 6.000 aktivnih korisnika ove biblioteke uživati u svim naslovima. Kada se bibliotekari i čitaoci izbore za jednu ovakvu impozantnu zgradu, to znači da ovaj grad i ova država imaju budućnost, jer razmišljaju o obrazovanju i kulturi. Grad Beograd je u saradnji sa opštinom investirao u  rekonstrukciju i opremanje ovog prostora gotovo 80 miliona dinara i svaki dinar koji mi kao društvo uložimo u obrazovanje jeste investicija u našu budućnost i najbolje potrošen novac naših Beograđana.

Lazarevac daje izuzetan doprinos razvoju Beograda i energetskoj stabilnosti čitave države i zaslužuje da mu se uzvrati za sve ono što čini za naše društvo – istakao je Antić i napomenuo da je grad Beograd izdvojio šest miliona dinara za kupovinu novih knjiga, koji će biti raspoređeni po svim beogradskim bibliotekama.

Kategorije: Vesti