Најновије

КФОР не треба да подлегне притиску Приштине Вести

среда 14. септембар 2011.

Међународне снаге на Косову и Метохији (Кфор) не траба да подлежу притисцима Приштине, указао је заменик председника владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић у разговору са Карлом Ламерсом, председником Парламентарне скупштине НАТО и замеником председавајућег Одбора за одбрану у парламенту Немачке.

Дачић је истакао да „међународне снаге на Косову и Метохији морају да имају неутралан и избалансиран став како не би изгубиле поверење српског становништва“, саопштено је из министровог кабинета.

На састанку до кога је дошло у оквиру обележавања десете годишњице Атлантског савета Србије, Дачић је казао да је „Србија опредељена и предузима све да кроз дијалог дође до обострано прихватљивог решења“.

Он је нагласио да једностране акције Приштине неће довести до стабилности у региону, као ни до коначног решења.

Дачић је истакао и добру сарадњу посланика Скупштине Србије са Парламентарном скупштином НАТО-а у чијем раду учествују од 2002. Он је навео да је Србија оријентисана на развој односа са НАТО-м у оквиру учешћа у Партнерству за мир, као најадекватнијем оквиру сарадње у реформи и модернизацији безбедносног сектора.

Припадници МУП-а у програму Партнерства за мир, односно кроз Индивидуални програм партнерства, учествују у обукама и курсевима из области граничне безбедности, планирања у ванредним ситуацијама и управљања кризама, мировних операција и борбе против тероризма.

Извор Курир

Категорије: Вести