KFOR ne treba da podlegne pritisku Prištine Vesti

sreda 14. septembar 2011.

Međunarodne snage na Kosovu i Metohiji (Kfor) ne traba da podležu pritiscima Prištine, ukazao je zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa Karlom Lamersom, predsednikom Parlamentarne skupštine NATO i zamenikom predsedavajućeg Odbora za odbranu u parlamentu Nemačke.

Dačić je istakao da “međunarodne snage na Kosovu i Metohiji moraju da imaju neutralan i izbalansiran stav kako ne bi izgubile poverenje srpskog stanovništva”, saopšteno je iz ministrovog kabineta.

Na sastanku do koga je došlo u okviru obeležavanja desete godišnjice Atlantskog saveta Srbije, Dačić je kazao da je “Srbija opredeljena i preduzima sve da kroz dijalog dođe do obostrano prihvatljivog rešenja”.

On je naglasio da jednostrane akcije Prištine neće dovesti do stabilnosti u regionu, kao ni do konačnog rešenja.

Dačić je istakao i dobru saradnju poslanika Skupštine Srbije sa Parlamentarnom skupštinom NATO-a u čijem radu učestvuju od 2002. On je naveo da je Srbija orijentisana na razvoj odnosa sa NATO-m u okviru učešća u Partnerstvu za mir, kao najadekvatnijem okviru saradnje u reformi i modernizaciji bezbednosnog sektora.

Pripadnici MUP-a u programu Partnerstva za mir, odnosno kroz Individualni program partnerstva, učestvuju u obukama i kursevima iz oblasti granične bezbednosti, planiranja u vanrednim situacijama i upravljanja krizama, mirovnih operacija i borbe protiv terorizma.

Izvor Kurir

Kategorije: Vesti