Најновије

Влада да објасни недолазак министара Вести

четвртак 13. октобар 2011.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је да ће од Владе Србије тражити објашњење због чега ниједан министар није дошао на седницу парламента, због чега парламент није био у могућности да нормално ради.

“Уколико то не ураде посланици кроз форму посланичких питања, ја ћу Влади Србије поставити то питање”, рекла је Ђукић-Дејановић јуче новинарима у републичком парламенту.

Расправа о четири законска предлога која се односе на задуживање земље данас је због недоласка представника Владе Србије најпре у два наврата била одложена, да би је председница парламента померила за сутра.

На седницу су, како је саопштено на почетку седнице, били позвани потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић, као и министри Оливер Дулић и Милутин Мркоњић.

Незадовољство због тога исказали су и посланици, па је тако шеф посланичке групе СПС-ЈС Бранко Ружић рекао да је недопустиво да ниједан од три министра који су били позвани на седницу не дође да “брани” предложене законе.

Ружић је рекао да би Влада Србије требало да објасни недолазак министара, наводећи да то представља “ругање” парламенту и самим посланицима.

Извор Блиц

Категорије: Вести