Најновије

Мркоњић обишао радове на Коридору 11 Вести

субота, 17. децембар 2011.

Најавио расписивање тендера за изградњу још две деонице – од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига
ЛАЈКОВАЦ – Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић обишао је радове на изградњи дела аутопута између Уба и Лајковца, на траси Коридора 11 и изразио задовољство динамиком којом се обављају радови.


Мркоњић је на градилишту у Непричави рекао новинарима да је испуњено обећање које су пре око месец дана дали он и председник Борис Тадић, приликом обиласка радова, да ће изградња те деонице аутопута бити убрзана, уз ангажовање већег броја радника.

Министар је том приликом најавио да ће у нардних месец дана бити расписан тендер за изградњу још две деонице будућег аутопута Београд – Јужни Јадран од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, укупне дужине око 50 колометара.

“Још две деонице Обреновац Уб и Лајковац Љиг спремне су за реализацију и очекујем да ћемо у наредних месец дана већ расписати тендер и да ће, наравно, наши извођачи добити посао”, рекао је Мркоњић.

Он је казао да је укупна вредност радова на те две деонице око 250 милиона евра.

Технички директор “Путева Ужице” Леко Корићанац је рекао да радови на траси аутопута од Уба до Лајковаца напредују договореним темпом, подсетивши да на тој деоници треба да се изгради 13 мостова од чега седам великих.

Корићанац је подсетио да деоницу од Уба до Лајковаца, у дужини од 12,5 километара, граде домаћа предузећа “Путеви Ужице” и “Планум” и да је вредност тих радова око 8,65 милијарди динара.

Извор Курир

Категорије: Вести