Најновије

Сарадња са младим социјалдемократама Вести

субота, 17. децембар 2011.

Представници Социјалистичке омладине Србије и Младих социјалдемократа одржали су 16. децембра у Зворнику састанак на коме је разговарано о могућностима за јачање сарадње у будућности.

Председник Младих социјалдемократа Душан Петровић, рекао је да млади социјалисти морају играти значајну улогу у политици. “Ми смо опредељени да сарадњу у будућности конкретизујемо. Данас смо имали први састанак и природно је да сарађујемо у будућности и очекујемо да након конституисања организације Социјалистичке омладине Србије покренемо заједничке пројекте”, рекао је Петровић. Он је истовремено додао да ће се сарадња базирати на јачем повезивању младих, јер на младим политичарима остаје да се баве политиком у будућности. “Биологија је на нашој страни и стога је природно да ћемо бити на водећим функцијама у будућности”, закључио је Петровић.

Представник Социјалистичке омладине Србије Ђорђе Ђоковић, истакао је да му је драго што су представници Социјалистичке омладине гости Младих социјалдемократа и да је ово само први корак у сарадњи две организације. “Ово је данас први корак који смо направили у будућој сарадњи. Ми већ заједно делујемо на питању међународне сарадње, а сада ћемо то конкретизовати и на регионалном нивоу. Договорили смо се да наша заједничка искуства разменимо у наредном периоду”, рекао је Ђоковић и додао да ће обострана искуства помоћи у наступајућим изборима у обе организације.

Састанку је присуствовао и потпредседник Савеза независних социјалдемократа Игор Радојичић који је посебно нагласио да две организације морају да сарађују.

У делегацији Социјалистичке омладине Србије, поред Ђорђа Ђоковића, били су и Марина Шкорић, Александар Милосављевић и Александар Пожгај. Делегацију МСД-а су, поред председника Петровића, чинили и генерални секретар Горан Бурсаћ, потпредседник Бојан Чабрило и секретар за међунаордну сарадњу Милош Лукић.

Категорије: Вести