Најновије

Нећу да владам, хоћу да победим и Тадића и Николића Вести

уторак, 20. децембар 2011.

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да на изборе излази не да би владао са ДС или СНС већ да би победио и једне и друге


Он је нагласио да би постизборну коалицију пре правио са досадашњим партнерима.

– Не зависи коалиција од симпатија и антипатија, већ од изборних резултата. То питање ће се решавати следеће године. Још има времена до тада – рекао је Дачић.

Лидер социјалиста је ипак прецизирао да ће, уколико буде била потребна коалиција након избора, приоритет сигурно имати они са којима је и до сада сарађивао, а то су ДС, ЈС и ПУПС.

Хамлетовска дилема

Дачић каже да је дилема ЕУ или Косово „хамлетовско питање”.

– Постоји нешто што није ни једно ни друго, а зове се јака Србија – додао је Дачић.

Министар полиције је рекао да је питање Косова за многе државе Европе решено, али да за Србију још није.

– Нажалост, питање Косова је питање будућности Србије. Многи ме нападају што говорим нешто што они кажу да није тачно, али то јесте тачно. Проблем чланства Србије у ЕУ је наш однос према ономе што они зову држава Косово – рекао је Дачић, и додао да није само Србија на тапету ЕУ, већ и Македонија, БиХ, Црна Гора.

– Када Србија не би толико слепо изражавала заљубљеност у ЕУ, вероватно би је вукли за рукав да не оде на другу страну. Ми сада имамо једну линију поделе и то је најгора и најстрашнија порука да се ЕУ зауставила код Хрватске. Идемо линијом поделе хришћанства, а та линија је нама добро позната. Не знам да ли је линија разграничења Европе и Отоманског царства порука за стабилизацију овог региона – каже Дачић.

Више јединства у 2012.

Он је грађанима Србије пожелео да у наредној години имају што мање посла са полицијом и полиција са њима, као и да има што више јединства у Србији око најважнијих државних интереса.

Категорије: Вести