Најновије

Безбедност деце приоритет сваког друштва Вести

недеља 25. децембар 2011.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић отворио је данас у “Београдској арени” фестивал нове дечје музике Србије “Медела чаролија 2011”, примио плакету захвалности за ангажовање на пољу безбедности и поручио да је сигурност деце у саобраћају и породици “кључна ствар”.

“Безбедност деце је приоритет сваког друштва. Посебна пажња мора се посветити условима у којима се деца возе, живе…морамо их заштитити од сваког вида насиља – она су наше највеће благо”, поручио је Дачић, оценивши да је од свих фестивала дечји – најважнији.

Он је, у присуству неколико хиљада малишана, у атмосфери испуњеној музиком, балонима, дечјим играчкама, нагласио улогу родитеља и оценио да морају да воде рачуна како се понашају у породичном окружењу, на јавним местима, у саобраћају…

“Утичите на ваше родитеље да боље ‘чију’ ваше жеље. Васпитавајте и ви њих. Нека сте живи и здрави, нека се родитељи поносе вама и имајте спокојно детињство”, пожелео је Дачић деци окупљеној у “Арени” и нагласио да му је поклон од њих “најдражи новогодишњи”.

Извор Пресс

Категорије: Вести