Bezbednost dece prioritet svakog društva Vesti

nedelja 25. decembar 2011.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas u “Beogradskoj areni” festival nove dečje muzike Srbije “Medela čarolija 2011”, primio plaketu zahvalnosti za angažovanje na polju bezbednosti i poručio da je sigurnost dece u saobraćaju i porodici “ključna stvar”.

“Bezbednost dece je prioritet svakog društva. Posebna pažnja mora se posvetiti uslovima u kojima se deca voze, žive…moramo ih zaštititi od svakog vida nasilja – ona su naše najveće blago”, poručio je Dačić, ocenivši da je od svih festivala dečji – najvažniji.

On je, u prisustvu nekoliko hiljada mališana, u atmosferi ispunjenoj muzikom, balonima, dečjim igračkama, naglasio ulogu roditelja i ocenio da moraju da vode računa kako se ponašaju u porodičnom okruženju, na javnim mestima, u saobraćaju…

“Utičite na vaše roditelje da bolje ‘čiju’ vaše želje. Vaspitavajte i vi njih. Neka ste živi i zdravi, neka se roditelji ponose vama i imajte spokojno detinjstvo”, poželeo je Dačić deci okupljenoj u “Areni” i naglasio da mu je poklon od njih “najdraži novogodišnji”.

Izvor Press

Kategorije: Vesti