Најновије

Политика је женског рода Вести

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Новом Саду је данас 27. априла 2012. године у 12:00 часова одржао конференцију за новинаре поводом покретања 8. грађанске иницијативе под слоганом „Политика је женског рода“ у изборној кампањи Социјалистичке партије Србије и коалиционих партнера за изборе за Скупштину града Конференција је замишљена као поглед оком и објективом у садашњост и будућност Новог Сада.

Окупљеним новинарима се прво обратио доц. др Синиша Севић, председник Градског одбора СПС Нови Сад, истакавши да је ово последња у низу од 8 грађанских иницијатива и да ће следеће недеље бити организован “излог” иницијатива где ће сви наши суграђани моћи на једном месту да виде свих 8 иницијатива и нашу визију за Нови Сад. Такође, подсетио је све присутне да је сутра у 12:00 часова у Конгресном центру “Мастер” Конститутивна седница Скупштине Форума жена Социјалистичке партије Србије, док је у 14:00 часова на Тргу слободе централни промотивни скуп коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС за Војводину и Нови Сад. Пристунима ће се у суботу 28. априла обратити лидер СПС-а и кандидат наше коалоције за председника Србије Ивица Дачић.

Присутнима се затим обратила председница Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад и потпредседница Градског одбора СПС Нови Сад Клаудија Илић истакавши да је 8. иницијатива окренута нашој будућности, а то је брига о деци и омладини. Као што сам слоган каже “Политика је женског рода”, јасно је да жена у политику уноси емоције, иде срцем и да се само тако може учинити права ствар за нашу децу.
За најмлађе ћемо кроз предшколску установу “Радосно детињство” наставити изградњу и проширење капацитета како не би постојала листа чекања и како би свако дете имало своје место у овој установи, јер деца су мали људи и нека бар ти мали људи буду равноправни и нека свако дете има право и шансу за вртић. Повећали бисмо и број деце која би на основу социјалне карте породице имали бесплатан боравак у овој установи. За школску децу ћемо се залагти за један обавезан бесплатан оброк за сваког основца. Инсистираћемо на тимском раду у школама, што се тиче васпитања деце, јер нису школски полицијаци и видео надзор решење за вршњачко насиље и малолетничку деликвентицу.
За најуспешније средњошколце и студенте нећемо се залагати да се поклони само бицикл, као што ради актуелни градоначеник. Да ли они онда тим бициклом требају да иду од куће до бироа? Сматрамо, да им треба понудити дугорочнија решења и стратешки испланирану подршку на путу којим иду. Ми имамо решење а то је Фонд за стипендирање младих талената из градског буџета! Кроз наше претходне иницијативе детаљно је говорено о незапослености. Не можемо, а да се не осврнемо на пројекат актуелне власти – Прва шанса или стручна пракса.

Можемо само да додамо: Прва шанса и једина шанса!!! Наши циљеви су дугорочни, желимо да свако ради посао за који се школовао. Нећемо професоре у бутицима, инжењере у кафићима, докторе на пијацама. Хоћемо да шанса која се пружи сваком младом човеку траје све док он одговорно ради свој посао. Такође, не можемо, а да не приметимо 20 спортских кладионица на Булевару ослобођења и зато отворено постављамо питање: Кладионице – или посао?!

Клаудија Илић је на крају истакла да у име све 4 представнице коалиције „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Социјалдемократска партија Србије (СДПС)” хоћемо да поручимо да ово није ствар избора, ово је ствар немогућности избора! Ниједан млад човек, да има посао и наду, не би ушао у кладионицу. Можемо да се кладимо у то, али нећемо јер се не бавимо тиме!

Категорије: Вести|Форум жена