Dačić zahvalio ruskim kozacima na humanitarnoj pomoći Vesti

Utorak, 15. maj 2012.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je danas u Beograduzahvalnost Rusiji jer pitanje Kosova i dalje drži otvorenim u Savetu bezbednosti UN koji bi, da nije tako, verovatno doneo odluku o statusu Kosova.

“Srpski narod oseća veliku zahvalnost prema Rusiji, svom prirodnom savezniku i zahvaljuje se Rusiji na principijelnom stavu prema Kosovu”, rekao je Dačić posle sastanka sa predstavnivima kozaka i srpske dijaspore u Rusiji.Dačić je izrazio zahvalnost ruskim kozacima koji su i u praksi pokazali bratski odnos prema Srbiji i pomogli srpski narod na Kosovu.

“Generali, kozaci, atamana, imaju važno mesto u ruskoj istoriji i srpski narod je tokom njihove posete iskazao ljubav prema njima”, rekao je Dačić.On je naveo da su kozaci ne samo predstavnici administracije ruskog predsednika nego i ruskog naroda i diplomatije i izrazio nadu da će odnosi dva bratska naroda biti još bolji.

“Imao sam dobru saradnja sa ruskim Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije, a i kao kopredsednik međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, i nadam se da ćemo razvijati sve ukupne odnose”, kazao je Dačić.

Predstavnik kozaka, ruski general Vladimir Glukovski izrazio je zahvalnost srpskom narodu na ljubavi iskazanoj u prethodnih nekoliko dana tokom njegove posete Srbiji.

“Naša poseta nije vladina niti zvanična. Ovo je poseta ruskih kozaka koji gaje iskrenu ljubav prema Srbima i spremni su da pomažu bratskom i prijateljskom srpskom narodu”, rekao je Glukovski. On je istakao da će veza dva naroda biti još uspešnija ako se bliske veze uspostave i među vlastima Srbije i Rusije i ako to uradi “takav predstavnik Srbije kakav je Dačić”.

“Uvereni smo da je Dačić jezgro vašeg naroda, srpski patriota kao što su i kozaci ruske patriote spremne da daju sve za svoj narod”, kazao je Glukovski.

Predsednica moskovsko-srpskog doma Radmila Vojnović rekla je da je zahvaljujući kozacima srpski narod na severu Kosova dobio humanitarnu pomoć i izrazila zahvalnost kozačkim generalima na organizovanju te humanitarne pomoći.

Izvor: Pres

Kategorije: Vesti