Dušan Bajatović: Borim se za ravnopravnu Vojvodinu! Vesti

četvrtak 17.  maj 2012.

Uvećaćemo uticaj politike socijalista, koja se zasniva na pravdi i jednakosti.

BEOGRAD – Poraz nije opcija.

Apetiti SPS u drugom krugu izbora za poslanike u Skupštini Vojvodine rastu posle uspeha u prvom krugu. Dušan Bajatović, prvi pokrajinski socijalista, za Kurir nagoveštava da će uz devet poslanika iz prvog kruga socijalisti dobiti još 16!

– U Vojvodini i u Srbiji osvojili smo dvostruko više glasova nego prošli put, pa i više od toga. Maksimalno ćemo ojačati poziciju SPS kako bismo uvećali uticaj politike socijalista, koja se zasniva na socijalnoj pravdi i jednakosti. A s druge strane, politički procenjujemo da nije dobar monopol vlasti nijedne stranke.

♦ S kim ćete u vladu?

– Poznat je naš principijelni dogovor sa DS i zato dajemo podršku Borisu Tadiću kao predsedničkom kandidatu! Dogovor o formiranju republičke vlade i nove stabilne skupštinske većine na nivou Republike uslediće posle drugog kruga. Očekujemo da vlast u Vojvodini bude formirana u četvorouglu DS-SPS-SVM-LSDV. Uz to, matematička je činjenica da SPS i DS u Vojvodini s našim političkim partnerima imaju većinu u 42 od 45 opština.

♦ Šta će biti prioriteti?

– Socijalna pravda i više posla za sve! Slede nam ozbiljni poslovi na reindustrijalizaciji, i kroz strane investicije i kroz državni intervencionizam, u smislu da se poprave sve loše privatizacije tamo gde za to ima ekonomske logike.

♦ Da li postoje razlike u viđenju koncepta razvoja Vojvodine?

– Spremni smo da razgovaramo i o autonomiji, regionalizaciji i decentralizaciji, ali s jednim ograničenjem: nijedno od tih rešenja ne sme da ugrožava celovitost i jedinstvo Srbije!

Izvor: Kurir

Kategorije: Vesti