Đukić Dejanović: Želim vladu sa DS Vesti

Čestitala sam Nikoliću, ali iznenađena sam rezultatom!

Ovim rečima je Slavica Đukić Dejanović, predsednica Skupštine i vršilac dužnosti predsednika Republike, u intervjuu za Kurir prokomentarisala pobedu lidera SNS Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima.

– To je narodna volja i svi treba da je kao takvu prihvatimo. To je demokratija. Iskrena da budem, očekivala sam ovoliku razliku, ali u korist Borisa Tadića.

♦ Da li to znači da vladu treba napraviti sa DS?

– Znate kako, dogovor je postignut. Ali još je rano za davanje komentara i kalkulacije. Predstoje razgovori, ali uverena sam da naša koalicija neće odstupiti od prvobitnog dogovora.

A ako SPS odstupi i vladu napravi sa SNS?

– Ne treba zaboraviti da je SPS treći po snazi i da bi pre toga dve najjače partije trebalo da odluče i naprave prvi potez. Mandat za premijera daće Tomislav Nikolić i sigurno je da će ga ponuditi kandidatu iz SNS, odnosno Jorgovanki Tabaković.

♦ Ako vas Ivica Dačić bude pitao: „Slavice, šta je bolje za Srbiju?“, šta ćete mu odgovoriti?

– Što se mene tiče, kohabitacija je za Srbiju u ovom trenutku najbolje rešenje. Ne krijem da sam u protekle četiri godine imala zaista odličnu saradnju s Demokratskom strankom i moje je mišljenje da treba nastaviti tim putem. U stranci nismo razgovarali posle drugog kruga izbora.

♦ Tadić je izjavio da je za njegov poraz kriva mala izlaznost. Da li su zakazali glasači SPS, koji nisu sledili preporuku vrha vaše stranke da podrže lidera DS?

– Ne, ne… Moje je mišljenje da su u slučaju DS i Borisa Tadića zakazali upravo njihovi glasači, na koje su oni računali, i to u velikim gradovima.

Kategorije: Vesti