Vlada neće biti tako brzo formirana Vesti

Sa Demokratskom strankom se, do sada, još nismo dogovarali o personalnim rešenjima. Dogovarali smo se o koaliciji. Nije sporno da je to koalicija koja bi najviše mogla da uradi za Srbiju, kazala je za „Politiku” Slavica Đukić-Dejanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije i vršilac dužnosti predsednika Srbije reagujući na neke nezvanične informacije koje su navodno procurele iz DS-a da bi njima najprihvatljivije rešenje za premijera bio Boris Tadić.

Znači ne odustajete od dogovora koji ste sa DS-om postigli između dva izborna kruga, ne menjate partnera?

Sigurno će o svemu odlučivati naše stranke, biće još razgovora, ali ne vidim razlog da menjamo dogovor koji smo imali. Govorim u svoje ime. Ne znam kakve će odluke biti u DS-u i kod nas. Sad tek predstoje pregovori. Naravno da su se okolnosti promenile, sad znamo ko je predsednik, ali nema razloga za promenu. Koncepcijski gledano DS i SPS imaju najviše dodirnih tačaka.

Ako ostanete pri dogovoru da li to znači da ćemo novu vladu dobiti brzo?

Formalno stvari idu tako da predsednik nudi premijeru da formira vladu. Nikolić će to verovatno prvo učiniti sa nekim iz svoje stranke jer imaju najviše glasova. Ako taj ne bude uspeo da formira vladu, onda je na potezu DS, pa mi. Verovatno se neće sve tako brzo događati, ali bilo bi dobro da se što pre konstituiše vlada i da se nastavi sa radom.

Izvor: Politika

Kategorije: Vesti