Тончев и Михајловић нови чланови Председништва СПС Вести

понедељак, 28. мај 2012.

Сурдулица, Петровац на Млави – Председник општине Сурдулица Новица Тончев и председник општинске организације СПС-а у Петровцу на Млави МилетићМихајловићТића изабрани су на седници Главног одбора за чланове Председништва Социјалистичке партије Србије због добрих изборних резултата.

– То што сам изабран за члана најјужег руководства разумем као награду за одличан изборни резултат социјалиста на изборима на свим нивоима у општини Сурдулица – оценио је Тончев за Данас. На последњим локалним изборима, листа на којој је био Тончев освојила је 67, 07 гласова, односно 27 од 35 одборника у локалном парламенту, чиме је остварила најбољи резултат у Србији. Тончев иначе власник грађевинског предузећа Тончев градња и у претходном мандату обављао је функцију председника општине Сурдулица. Тада је мандат освојио као кандидат групе грађана, а онда је прешао у редове социјалиста.

Михајловићје за члана Председништва изабран због добрих резултата те партије на општинском нивоу, али и ширем подручју Браничевског округа. Коалиција окупљена око СПС-а победила је на изборима на локалним изборима са 39 одсто гласова, док је на парламентарним освојила близу 32 одсто а на председничким преко 31 одсто гласова. Функционер СПС Михајловићје од 2008. године народни посланик и председник Одбора за међунационалне односе у Скупштини Србије.

Категорије: Вести