Nema zahteva za promenu vlasti u Beogradu Vesti

utorak, 23. oktobar 2012.

Srpska napredna stranka još nije zvanično uputila zahtev za promenu vlasti u Beogradu, rekao funkcioner SPS-a Branko Ružić. Ukoliko se to desi, SPS je spreman za razgovor. Očekujem da će današnji susret lidera vladajućih stranaka relaksirati problem, ako uopšte postoji, rekao Ružić u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je, gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a, da Srpska napredna stranka još nije zvanično uputila zahtev za promenu vlasti u Beogradu. Ipak, napomenuo je da su socijalisti, ako se to desi, spremni za razgovor.

Iz gostovanja Branka Ružića u Dneviku

“Spremni smo i otvoreni za razgovore na tu temu. Pre dva ili tri meseca Srpska napredna stranka je to postavljala kao etičko pitanje”, podsetio je Ružić.

Komentarišući navode o nesuglasicama u vladajućoj koaliciji zbog usaglašavanja vlasti na republičkom i lokalnom nivou, Ružić je rekao da očekuje da će današnji susret lidera vladajućih stranaka Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađan Dinkića “relaksirati problem, ako uopšte postoji”.

“Ne vidim da lokalna samouprava i lokalne koalicije mogu da budu važniji od državnih pitanja, kao što je Kosovo i važnih državni infrastrukturni projekti i investicije”, istakao je funkcioner SPS-a.

Ružić je podsetio na odluku predsedništva SPS-a da svuda gde postoji politička volja i matematička mogućnost dođe do prekompovanja lokalne vlasti i njenog usklađivanja sa republičkom i napomenuo da je politička volja SPS-a nesporna.

“Mnogo je lakše za građane u tim lokalnim sredinama da lokalna vlast korespondira sa republičkom, oni koji to danas kritikuju isto su radili u prethodnom mandatu”, rekao je Ružić.

Na pitanje gde je promena vlasti matematički moguća Ružić je pomenuo Leskovac, Šabac, Zaječar, Knić, Sombor i Kuršumliju.

RTS

Kategorije: Vesti