Vratili smo zemlju iz ekonomskog ambisa Vesti

ponedeljak, 29. oktobar 2012.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Vlada Srbije za prvih sto dana rada dosta toga pokrenula sa “mrtve tačke” i zemlja je vraćena na kolosek sa koga se vidi svetlo na kraju tunela.

Prema njegovim rečima, za prvih sto dana rada Vlada Srbije je zemlju vratila iz ekonomskog ambisa u stanje koje može da ide pozitivnim tokom i da je učinila više nego što neke vlade učine za ceo mandat.

“Ono što je najbolja stvar jeste da građani i dalje imaju očekivanja od ove vlade, ali je rano da se kaže da li će biti i uspešna” rekao je Dačić novinarima u Centru za osnovnu policijsku obuku u policijske pripravnike u Sremskoj Kamenici.

U uspehe postignute u prvih sto dana premijer je naveo ponovno pokretanje evropskih integracija sa tačke koja je, kako je ukazao, pretila da ode u stranputicu.

Dačić je podsetio je da je vlada koju vodi prihvatila da realizuje sve postignute dogovore prethodne vlade u razgovorima sa Prištinom, pokrenula ponovo dijalog Beograda i Prištine, a da se lično sastao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Prema njegovim rečima odnosi u vladi su bolji nego na početku mandata, nema sukoba i različitih tonova, nema osporavanja generalnog kursa, a sve odluke se donose jednoglasno.

On je podsetio i da je ukinuo telefonske sednice koje su bile praksa prethodne vlade kada se, kako je ocenio, nije znalo šta se na njima donosi ili usvaja.

Dačić je zaključio da nije dobro da članovi vlade daju ocenu o njenom radu ali da vlada nije imala luksuz da je neko čeka sto dana da bi procenila njen rad već da je od prvog dana imala teške teme i teška očekivanja.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti