Најновије

У Милешеви уручен орден Белог анђела Ђукић Дејановић Вести

ПРИЈЕПОЉЕ – Министарки здравља Славици Ђукић Дејановић и државном секретару министарства здравља проф. др Владимиру Ђукићу, данас су у манастиру Милешева уручени ордени Белог анђела првог степена.

Орден додељује епархијски Управни одбор Епархије милешевске у Пријепољу на предлог епископа милешевског Филарета, поводом јубилеја 800 година постојања манастира Милешева, за “љубав, племенитост и доброту према Српској православној цркви, а нарочито према Епархији милешевској, манастиру Милешева и манастиру Св. Никола у Прибојској бањи”, наводи се у образложењу.pol-slavica_620x0

Орден Белог анђела првог степена министарки Ђукић Дејановић уручио је епископ милешевски Филарет, изразивши захвалност за све што је она учинила и што ће чинити убудуће за Српску православну цркву.

“Захваљујући вашем труду и залагању док сте били председник Скупштине Србије усвојен је Закон о реституцији имовине и захваљујући њему омогућено је да се Српској православној цркви врати имовина одузета 40-тих година. Захвални смо Вам и за Вашу наклоност да се манастиру Св.Никола врати Прибојска бања, која ће помоћи духовно, здравствено и економски народу овог краја”, рекао је владика Филарет.

Ђукић Дејановић је рекла Тањугу да је орден примила са дубоким осећањем достојанства, части и одговорности.

“Ово је посебан дан у мом животу и стално ми је у мислима реченица Достојевског која каже да није важно живети, већ је важно како живети. Свесна сам да су позиција коју имам и професија којом се бавим такве да изискују много труда и убудуће”, рекла је министарка здравља.

Орденом Белог анђела првог степена одликован је и државни секретар министарства здравља проф. др Владимир Ђукић за допринос у враћању Прибојске бање манастиру Св. Никола.

“Одлуку да се Прибојска бања врати Српској православној цркви донели смо због тога што ће она више значити мештанима овог краја него што би значила реструктуираном Здравственом центру Ужице. Њена реконструкција отвара могућност да се запосли 300 људи, да се руинирана бања подигне на виши ниво и на тај начин да се капацитети бање укључе у Фонд здравственог осигурања, у смислу рехабилитације ортопедских И кардиоваскуларних болесника”, изјавио је проф. Ђукић Тањугу.

Он је најавио да ће се сутра састати премијер Ивица Дачић, министарке Верица Калановић и Славица Ђукић Дејановић и он као чланови Савета Владе Републике Србије како би донели одлуку да се определе буџетска средства за развој овог региона Западне Србије.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести