Најновије

Боровчанин у Лондону Вести

Председник Британске олимпијске асоцијације, лорд Себастијан Коу истакао је у разговору са државним секретаром за омладину и спорт Ненадом Боровчанином и ректором Мегатренд универзитета Мићом Јовановићем, спремност да помогне реструктуриању српског спорта и примени нових знања и искустава актуелних у свету.

Боровчанин је ФоНету изјавио да ће лорд Себастиан Коу “подржати наше активности у превенцији насиља на спортским трибинама, јер су безбедност и сигурност један од предуслова да на спортске приредбе долазе деца, млади и стари и да се лепо осећају”.borovcanin

Према речима Боровчанина, “британски експерти у решавању проблема са хулиганима, биће нам од изузетног значаја, јер су они синоним за успешно решавање тог проблема”.

– Пренели смо му поздраве нашег премијера Ивице Дачића и позив да буде гост Србије – истакао је Боровчанин. С обзиром на то да је цар Константин рођен у Нишу, а крунисан у Јорку, нагласио је Боровчанин, на састанку је предложено да се, поводом 1.700 годишњице Миланског едикта, организује фудбалска утакмица толеранције између нишког Радничког и Јорка, под патронатом УЕФА.

Лорд Коу је најавио могућност донирања опреме и реквизита са Олимпијских игара школским салама у сиромашним општинама Србије.“

Боровчанин и Јовановић су у Лондону разговарали и са председником Британско-српске привредне коморе, сер Полом Џаџом, оснивачем пословне школе на Кембриџу и бившим директором Конзервативне странке из времена Маргарет Тачер.

Са њим је разговарано о повезивању Србије и Велике Британије у области спорта, образовања, као и размени искустава тудената и спортиста.

– Имали смо и састанак са водећим људима Националне агенције за спорт, који су истакли могућност донирања опреме и реквизита за школске сале – рекао је Боровчанин.

Према речима Боровчанина, они су, такође, “заинтересовани за сарадњу са Спортским савезом Србије, као сродним телом у нашој земљи”.

– Такође, створена је могућност да министар спорта Алиса Марић посети Лондон и разговара о билатералној сарадњи у области спорта – закључио је Боровчанин.

Извор: ФОНЕТ

Категорије: Вести