Borovčanin u Londonu Vesti

Predsednik Britanske olimpijske asocijacije, lord Sebastijan Kou istakao je u razgovoru sa državnim sekretarom za omladinu i sport Nenadom Borovčaninom i rektorom Megatrend univerziteta Mićom Jovanovićem, spremnost da pomogne restrukturianju srpskog sporta i primeni novih znanja i iskustava aktuelnih u svetu.

Borovčanin je FoNetu izjavio da će lord Sebastian Kou “podržati naše aktivnosti u prevenciji nasilja na sportskim tribinama, jer su bezbednost i sigurnost jedan od preduslova da na sportske priredbe dolaze deca, mladi i stari i da se lepo osećaju”.borovcanin

Prema rečima Borovčanina, “britanski eksperti u rešavanju problema sa huliganima, biće nam od izuzetnog značaja, jer su oni sinonim za uspešno rešavanje tog problema”.

– Preneli smo mu pozdrave našeg premijera Ivice Dačića i poziv da bude gost Srbije – istakao je Borovčanin. S obzirom na to da je car Konstantin rođen u Nišu, a krunisan u Jorku, naglasio je Borovčanin, na sastanku je predloženo da se, povodom 1.700 godišnjice Milanskog edikta, organizuje fudbalska utakmica tolerancije između niškog Radničkog i Jorka, pod patronatom UEFA.

Lord Kou je najavio mogućnost doniranja opreme i rekvizita sa Olimpijskih igara školskim salama u siromašnim opštinama Srbije.“

Borovčanin i Jovanović su u Londonu razgovarali i sa predsednikom Britansko-srpske privredne komore, ser Polom Džadžom, osnivačem poslovne škole na Kembridžu i bivšim direktorom Konzervativne stranke iz vremena Margaret Tačer.

Sa njim je razgovarano o povezivanju Srbije i Velike Britanije u oblasti sporta, obrazovanja, kao i razmeni iskustava tudenata i sportista.

– Imali smo i sastanak sa vodećim ljudima Nacionalne agencije za sport, koji su istakli mogućnost doniranja opreme i rekvizita za školske sale – rekao je Borovčanin.

Prema rečima Borovčanina, oni su, takođe, “zainteresovani za saradnju sa Sportskim savezom Srbije, kao srodnim telom u našoj zemlji”.

– Takođe, stvorena je mogućnost da ministar sporta Alisa Marić poseti London i razgovara o bilateralnoj saradnji u oblasti sporta – zaključio je Borovčanin.

Izvor: FONET

Kategorije: Vesti