Ђукић-Дејановић: Не очекујем ни реконструкцију, ни изборе Вести

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је да у овом тренутку не очекује ни реконструкцију владе, ни нове изборе.

“Док се не процени наш статус везан за потписивање споразума и не одреде даљи кораци тешко да ће се нешто друго стављати као приоритет активности владе”, рекла је министарка здравља за данашњи “Блиц”. Она је, међутим, додала да се влада не повлачи ни пред једним изазовом и да је спремна да се анализира рад министара и траже можда и боља решења од постојећих.pol-slavica

На констатацију да је према истраживањима СПС највише изгубио на рејтингу, Ђукић-Дејановић је рекла да тешке одлуке никада нису најпопуларније у моменту доношења. Она је оценила да су досадашњи преговори о Косоједна од најтежих политичких активности која је највише на терету лидеру СПС и премијеру Ивици Дачићу.

Министарка здравља је рекла да не може да каже да се покајала што је преузела ресор здравства, али и искрено рекла да је стање такво да морају да се праве ситни кораци од седам миља које здравство мора да пређе.

Она је као кључне проблеме навела квалитетно организовање јавних набавки, ИТ систем и награђивање према сродним дијагностичким категоријама.

Извор Тањуг

Категорије: Вести