Најновије

Дачић о разговору са косметским Србима Вести

После јучерашњег састанка премијера Ивице Дачића и вицепремијера Александрс Вучића са начелницима косовско-метохијских округа са поручено је да су приближени ставови о спровођењу бриселског споразума, а Дачић је рекао да би имплементација без учешћа Срба са КиМ имала штетне последице.

Премијер Дачић рекао је да ће разговори бити настављени и оценио да би споровођење бриселског споразума без учешћа Срба са КиМ имало штетне последице.

“Ако га будемо радили без учешћа Срба са Косова и Метохије то може да доведе до штетних последица, а ми не желимо да до тога дође, пре свега имајући у виду интересе обичних људи који имају своја радна места и свој живот на Косову и Метохији”, казао је Дачић.

Он је поновио да влада стоји иза своје одлуке о бриселском споразуму и да је у интересу и Србије, и Срба са КиМ да споразум буде спроведен.

Премијер је рекао да је разговор са начелницима округа био веома коректан, да ће се разговори са Србима са КиМ наставити и напоменуо да ће вицепремијер Србије Александар Вучић ускоро отићи у јужну спрску покрајину.

Категорије: Вести