Најновије

Ђукић Дејановић: Жене су основни ресурс Србије Вести

КРАЉЕВО – Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић поручила је јуче на конституисању Форума жена те странке у Краљеву да су жене основни и најчешћи ресурс у политичком животу и друштву Србије, као и да ће држава моћи да прави добре кораке када на најодговорнијим позицијама буде више жена.slavicadjukic

Ђукић Дејановић је истакла да су учеснице тог форума у свом свакодневном послу, комуникацијама и одговорностима показале како Србији може да буде боље.
“И кад год су ме на разним функцијама питали шта је то основно што треба у Србији да се промени, говорила сам да се користе наши ресурси, а наш основни и најчешћи ресурс у политичком животу, у друштву у Србији су жене.

Србија ће моћи да прави добре кораке када буде много више жена на најодговорнијим позицијама, и у обдаништима, школама, судству, здравству, парламенту, владама…”, рекла је Ђукић Дејановић која је и потпредседница СПС-а.
Она је додала да су жене својом исконском оданошћу, љубављу, одговорношћу опстајале и биле мост да се преко њих пређе “много пута када је у историји српског народа било најтеже”.

Ђукић Дејановић је поручила да жене морају једна другу да подржавају и да снагу за свој посао делом налази у њима.
“Увек размишљам о томе да све што чиним радим и у име и за СПС која је наша највећа породица на коју смо поносни, јер идеје социјалне правде заправо једине су природне посебно сада у овом моменту за Србију када је толико тешко”, казала је Ђукић Дејановић.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести|Форум жена