Đukić Dejanović: Žene su osnovni resurs Srbije Vesti

KRALJEVO – Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović poručila je juče na konstituisanju Foruma žena te stranke u Kraljevu da su žene osnovni i najčešći resurs u političkom životu i društvu Srbije, kao i da će država moći da pravi dobre korake kada na najodgovornijim pozicijama bude više žena.slavicadjukic

Đukić Dejanović je istakla da su učesnice tog foruma u svom svakodnevnom poslu, komunikacijama i odgovornostima pokazale kako Srbiji može da bude bolje.
“I kad god su me na raznim funkcijama pitali šta je to osnovno što treba u Srbiji da se promeni, govorila sam da se koriste naši resursi, a naš osnovni i najčešći resurs u političkom životu, u društvu u Srbiji su žene.

Srbija će moći da pravi dobre korake kada bude mnogo više žena na najodgovornijim pozicijama, i u obdaništima, školama, sudstvu, zdravstvu, parlamentu, vladama…”, rekla je Đukić Dejanović koja je i potpredsednica SPS-a.
Ona je dodala da su žene svojom iskonskom odanošću, ljubavlju, odgovornošću opstajale i bile most da se preko njih pređe “mnogo puta kada je u istoriji srpskog naroda bilo najteže”.

Đukić Dejanović je poručila da žene moraju jedna drugu da podržavaju i da snagu za svoj posao delom nalazi u njima.
“Uvek razmišljam o tome da sve što činim radim i u ime i za SPS koja je naša najveća porodica na koju smo ponosni, jer ideje socijalne pravde zapravo jedine su prirodne posebno sada u ovom momentu za Srbiju kada je toliko teško”, kazala je Đukić Dejanović.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti|Forum žena