Dačić: Prelomni trenutak za Srbiju Vesti

KOSJERIĆ – Srbija se danas nalazi u jednom prelomnom trenutku kad treba da odluči hoće li ići napred ili će ostati talac svojih mitova i nedostatka hrabrosti da se ovaj narod povede napred, poručio je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na završnoj konvenciji izborne koalicije SPS-PUPS-JS-URS na lokalnim izborima 26. maja u Kosjeriću.dacic

“Oni koji su vodili ovu zemlju ranije, imali su alibije za sve što nisu hteli da rade, poput nepravedne međunarodne zajednici i slično. Zbog toga smo došli do toga da bi sada Albanija i Kosovo bili članovi Evropske unije, a mi bi i dalje da slavimo svoje poraze”, upozorio je Dačić.

On je naveo i da su odluke koje donosi sadašnja Vlada Republike Srbije teške, ali da bez ove Vlade one nikad ne bi bile donete, jer su se drugi plašili pada rejtinga kod naroda zbog nepopularnih mera.

“Nije lako donositi teške odluke kada vas optužuju da ste izdali nacionalne interese, koji su uvek bili izgovor za nečinjenje. Mi samo hoćemo da povedemo Srbiju pravim putem i od nje napravimo zem;lju koja će jasno svetu reći šta hoće i koju će ova Vlada čvrsto i odlučno povesti napred”, poručio je Dačić.

Lider socijalista naglasio je da bez jake i u svetu poštovane, nema ni velike Srbije, koja je potrebna da bi se odbranili Kosovo i sačuvao srpski narod svuda gde živi.

”Izgubili smo u ratu Kosovo, ali dajte da pobedimo u miru.Teško je danas razgovarati sa svima koji postavljaju pred nas uslove, ali mi nećemo odustati od toga da Srbiji bude bolje”, poručio je Dačić.

Lider socijalista podsetio je i da Srbiji fali jedinstva ”koga je malo” kao i osećaja za pravdu i sistem jednakih šansi za sve, što po Dačiću, podrazumeva i decentralizaciju Srbije.

“Moj posao je da u Srbiji u narednom periodu osnovno pitanje bude -kako da se živi bolje – a boljeg života nema bez investicija i novih radnih mesta.

“Ova Vlada neće voditi politiku niti smanjivanja, niti zamrzavanja penzija, ali moramo i zaposliti mlade ljude od kojih je svaki drugi u zemlji nezaposlen. Stopa nezaposlenosti u Srbiji dostigla je 25 odsto i nove investicije su jedini spas”, rekao je lider socijalista.

On je meštanima Kosjerića poručio da “Srbija zaslužuje bolje “ i da ova Vlada radi sve da ona postane “jaka, uvažena, poštovana zemlja koja će biti lider u regionu”.

Na završnoj konvenciji govorili su i lider PUPS-a Jovan Krkobabić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma i potpredsednica URS-a Verica Kalanović.

Pre konvencije Ivica Dačić je u svojstvu predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova posetio je policijsku stanicu u Kosjeriću.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti