Vlada jednoglasno o primeni sporazuma na prvoj sednici Vesti

BEOGRAD – Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović očekuje da Vlada Srbije na prvoj sednici prihvati jednoglasno dogovor o implementaciji briselskog sporazuma, kao što je to uradila i sa samim sporazumom.205685_08obradovic03-blic-jelena-vucetic_f

Za nas je kao državu, kaže Obradović, najvažniji briselski sporazum, potom dogovor o njegovoj implementaciji, dobijanje datuma, a sva druga pitanja polako će doći će na dnevi red.

Mi smo jedinstveni da briselski sporazum treba primeniti, kako bi Srbija dobila datum za početak pregovora o pristupanju u EU, rekao je Obradović Tanjugu.

“Mislim da je to za Srbiju dobra stvar, jer otvara vrata veće ekonomske saradnje i tim potezom Srbija će dobiti mogućnost da učestvuje u različitim projektima EU koji treba da u svim oblastima donesu napredak. Mi u prosveti i nauci imaćemo i te kako šta da radimo u narednim godinama, rekao je Obradović koji je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Premijer Dačić najavio je da će Vlada Srbije danas ili sutra odlučiti o predloženom tekstu o implementaciji briselskog sporazuma, i o tome, kao što je predviđeno, pismeno obavestiti Ketrin Ešton do kraja nedelje.

Kategorije: Vesti