Најновије

Дачић у Земуну Вести

Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да је циљ коалиције окупљене око социјалиста на локалним изборима у Земуну оствари двоструко бољи резултат него на претходним и локалним и парламентарним изборима, јер ће то, како је рекао, бити показатељ да се води исправна политика и на нивоу целе Републике и српског народа у целини.image001 (2)

Дачић је рекао да после дужег времена постоји влада у коју народ верује и од које има велика очекивања. “Зато не смемо да изневеримо наш народ. Србија мора да се пробуди, морамо да будемо одлучни и чврсти у борби за наше идеје и морамо да на јасан начин говоримо нашем народу за шта се залажемо”, рекао је Дачић.

Он је навео да се у изборним кампањама обично обећава оно што се више никада после тога не спомене или не оствари.

“Немојте никад да лажете свој народ. Морате да му говорите истину, а истина је да је ситуација у земљи тешка и да смо прошли кроз све проблеме кроз које ниједна држава не би прошла на начин као ми”, навео је Дачић.

Он је рекао и да држава има озбиљне проблеме и да морају да се заштите национални и државни интереси, јер ће само таква Србија која је јака бити поштована у међународној заједници.

“Морамо да пробамо да заштитимо наш национални интерес тамо, у чему можда можемо да прођемо боље, да не дајемо животе наших младих, него да пробамо мудром политиком да отворимо перспективу Србији”, рекао је Дачић.

СПС је на земунском кеју у оквиру предизборне кампање организовао акцију пошумљавања, а Дачић је поручио да и када се засади дрвеће, неко мора да га залива, што значи да се никада не сме престати мислити на свој народ.

Председник београдског одбора СПС Александар Антић рекао је да коалиција окупљена око СПС на изборе у Земуну излази са јасним програмом који има три главне тачке, а прва је да се наставља са социјалном политиком која подразумева помоћ пензионерима, породиљама и трудницама, доделу беби пакета и бесплатан превоз за старије од 65 година.

Антић је рекао да ће покушати да социјалну политику у Београду и Земуну дигну на виши ниво и да уведу нове категорије социјалних давања за шта би као узор могла да послужи Јагодина. Друга тачка програма, додао је Антић, да Земун мора да буде аутентичан, да се развија и да има свој идентитет.

Коалиција око СПС, рекао је Антић, залагаће се да Земун као општина добије већа овлашћења и да се равномерно развија, а пре свега његови рубни делови. “Наша кључна политика је политика запошљавања, политика инвестиција и нових радних места. Дуж нових инфраструктурних објеката као што су мост Борча – Земун и обилазница код Батајнице морају да никну нове индустријске зоне и да се привуку инвеститори”, рекао је Антић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић најавио је да ће он и Антић 19. јуна ићи у Рим, где ће се састати са једним италијанским инвеститором који долази у Србију и који треба да уложи 60 милиона евра и направи 40.000 квадрата пословног простора.

Заменик председника ПУПС Милан Кркобабић рекао је да се та коалиција залаже за чување плата, пензија и егзистенције грађана, јер је то основна битка која се данас води.

“Говори се о замрзавању плата и пензија или о њиховом смањењу. Можемо ли да смањимо оно што је толико мало? Не можемо, али можемо то повећати, ако уштедимо на другим странама”, рекао је Кркобабић.

Дачић је на скупу у Земуну говорио и о томе да су пред Србијом веома важни датуми као што је доношење одлуке о отпочињању преговора са ЕУ, поновио да Србија није признала нити ће икада признати независност Косова, већ ће се и даље борити за свој народ у тој покрајини.

“Отворили смо пут ка ЕУ да бисмо имали већи стандард у Србији и да не бисмо говорили о замрзавању плата и пензија”, рекао је Дачић и поновио да нема ни говора о томе да ће плате и пензије бити замрзнуте, јер то није политика актуелне владе.

Драган Марковић Палма је у Земуну рекао и да инвеститори раније нису имали поверења у Србију и српску владу, али да је захваљујући једном човеку “најбољем премијеру свих времена Ивици Дачићу ружна етикета коју је Србија имала годинама скинута”.

Фото и текст: Б92

Категорије: Вести