Dačić u Zemunu Vesti

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je cilj koalicije okupljene oko socijalista na lokalnim izborima u Zemunu ostvari dvostruko bolji rezultat nego na prethodnim i lokalnim i parlamentarnim izborima, jer će to, kako je rekao, biti pokazatelj da se vodi ispravna politika i na nivou cele Republike i srpskog naroda u celini.image001 (2)

Dačić je rekao da posle dužeg vremena postoji vlada u koju narod veruje i od koje ima velika očekivanja. “Zato ne smemo da izneverimo naš narod. Srbija mora da se probudi, moramo da budemo odlučni i čvrsti u borbi za naše ideje i moramo da na jasan način govorimo našem narodu za šta se zalažemo”, rekao je Dačić.

On je naveo da se u izbornim kampanjama obično obećava ono što se više nikada posle toga ne spomene ili ne ostvari.

“Nemojte nikad da lažete svoj narod. Morate da mu govorite istinu, a istina je da je situacija u zemlji teška i da smo prošli kroz sve probleme kroz koje nijedna država ne bi prošla na način kao mi”, naveo je Dačić.

On je rekao i da država ima ozbiljne probleme i da moraju da se zaštite nacionalni i državni interesi, jer će samo takva Srbija koja je jaka biti poštovana u međunarodnoj zajednici.

“Moramo da probamo da zaštitimo naš nacionalni interes tamo, u čemu možda možemo da prođemo bolje, da ne dajemo živote naših mladih, nego da probamo mudrom politikom da otvorimo perspektivu Srbiji”, rekao je Dačić.

SPS je na zemunskom keju u okviru predizborne kampanje organizovao akciju pošumljavanja, a Dačić je poručio da i kada se zasadi drveće, neko mora da ga zaliva, što znači da se nikada ne sme prestati misliti na svoj narod.

Predsednik beogradskog odbora SPS Aleksandar Antić rekao je da koalicija okupljena oko SPS na izbore u Zemunu izlazi sa jasnim programom koji ima tri glavne tačke, a prva je da se nastavlja sa socijalnom politikom koja podrazumeva pomoć penzionerima, porodiljama i trudnicama, dodelu bebi paketa i besplatan prevoz za starije od 65 godina.

Antić je rekao da će pokušati da socijalnu politiku u Beogradu i Zemunu dignu na viši nivo i da uvedu nove kategorije socijalnih davanja za šta bi kao uzor mogla da posluži Jagodina. Druga tačka programa, dodao je Antić, da Zemun mora da bude autentičan, da se razvija i da ima svoj identitet.

Koalicija oko SPS, rekao je Antić, zalagaće se da Zemun kao opština dobije veća ovlašćenja i da se ravnomerno razvija, a pre svega njegovi rubni delovi. “Naša ključna politika je politika zapošljavanja, politika investicija i novih radnih mesta. Duž novih infrastrukturnih objekata kao što su most Borča – Zemun i obilaznica kod Batajnice moraju da niknu nove industrijske zone i da se privuku investitori”, rekao je Antić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković najavio je da će on i Antić 19. juna ići u Rim, gde će se sastati sa jednim italijanskim investitorom koji dolazi u Srbiju i koji treba da uloži 60 miliona evra i napravi 40.000 kvadrata poslovnog prostora.

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić rekao je da se ta koalicija zalaže za čuvanje plata, penzija i egzistencije građana, jer je to osnovna bitka koja se danas vodi.

“Govori se o zamrzavanju plata i penzija ili o njihovom smanjenju. Možemo li da smanjimo ono što je toliko malo? Ne možemo, ali možemo to povećati, ako uštedimo na drugim stranama”, rekao je Krkobabić.

Dačić je na skupu u Zemunu govorio i o tome da su pred Srbijom veoma važni datumi kao što je donošenje odluke o otpočinjanju pregovora sa EU, ponovio da Srbija nije priznala niti će ikada priznati nezavisnost Kosova, već će se i dalje boriti za svoj narod u toj pokrajini.

“Otvorili smo put ka EU da bismo imali veći standard u Srbiji i da ne bismo govorili o zamrzavanju plata i penzija”, rekao je Dačić i ponovio da nema ni govora o tome da će plate i penzije biti zamrznute, jer to nije politika aktuelne vlade.

Dragan Marković Palma je u Zemunu rekao i da investitori ranije nisu imali poverenja u Srbiju i srpsku vladu, ali da je zahvaljujući jednom čoveku “najboljem premijeru svih vremena Ivici Dačiću ružna etiketa koju je Srbija imala godinama skinuta”.

Foto i tekst: B92

Kategorije: Vesti