SPS zadovoljan – osvojeno duplo više mandata u Zemunu Vesti

BEOGRAD – Predsednik gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Aleksandra Antić je izrazio zadovoljstvo rezultatima koalicije okupljene oko socijalista na lokalnim izborima u Zemunu istakavši da će imati duplo više mandata nego u prethodnom opštinskom sazivu.

“Na ovim izborima ostvarili smo skoro 70 odsto bolji rezultat nego pre četiri godine, dobili nekoliko hiljada glasova više i osvojili duplo veći broj, odnosno osam odborničkih mandata naspram četiri koliko smo imali do sada”, naveo je Antić.

On se u pisanoj izjavi zahvalio građanima Zemuna na glasovima i podršci koju su dali izbornoj listi “SPS – Partija ujedinjenih penzionera Jedinstvena Srbija, Socijaldemokratska partija Srbije- Pokret veterana – Ivica Dačić”.

Prema njegovim rečima, sve veća podrška građana Zemuna našoj politici znači da u SPS građani prepoznaju da “naša partija radi u njihovom najboljem interesu i da vrši vlasti u korist svih građana”.

Antić je, navodi se u saopštenju čestitao Srpskoj naprednoj stranci na ubedljivoj pobedi i odličnom izbornom rezultatu koji su postigli u Zemunu.

“Njihov i naš izborni rezultat pokazuje da Vlada koju zajedno činimo ima gotovo dvotrećinsku podršku među građanima”, naveo je on

Antić smatra i da to predstavlja “podstrek više” Vladi da nastavi sa rešavanjem problema koji decenijama opterećuju Srbiju i spovede reforme koje će obezbediti bolji život građana.

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije Zemun sa 18 odsto biračkih mesta, SNS je osvojila 50,80 odsto glasova, što čini 36 od 57 mogućih mandata za odbornike u skupštini te opštine.

Prema tim podacima, koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS-PV osvojila je 12,3 odsto, što je trenutno osam mandata, dok je na trećem mestu Demokratska stranka sa 8,65 odsto i šest mandata.

Potom sledi koalicija DSS-a i Dveri, sa 6,53 što je četiri mandata, a LDP 5,17 odsto, što je tri mandata.

Ostale liste koje su učestvovale na lokalnim izborima, prema preliminiranim podacima sa 19 obrađenih biračkih mesta od ukupno 106 koliko ih je bilo otvoreno u opštini Zemun, nisu prešle cenzus.

Izvor Tanjug

Kategorije: Vesti