Дачић: Задовољимо грађане, не ММФ Вести

Београд — Премијер Ивица Дачић рекао је да ће разговори о мерама за побољшање стања у економији бити настављени крајем седмице на нивоу целе владајуће коалиције.

Дачић је новинарима у Сава центру рекао да се на састанку у недељу, с првим потпредседником Владе Александром Вучићем, министром финансија Млађаном Динкићем и гувернерком Јоргованком Табаковић, разговарало о општем погледу на то шта треба урадити и да је договорено да се у четвртак или петак наставе разговори на нивоу целе владајуће коалиције.dacic-vlada-premijer

“Такође смо се договорили да се о томе консултује и одржи састанак са Фискалним саветом, Националним саветом за привредни опоравак и Социо-економским саветом и да се након тога иде на усвајање мера на седници владе”, рекао је премијер.

Премијер Србије је поручио да између представника коалиције нема несугласица, само различитих погледа.

“Ја нисам присталица замрзавања плата и пензија”, поновио је Дачић и објаснио да би, на пример, у октобру повећање требало да буде 0,5 одсто и да свако може да процени колико је ефекат тога и да ли је то “мера која ће спасти ситуацију”.

“Неће”, поручио је премијер и додао да је овде више реч о томе да се тиме жели удовољити ономе што очекују ММФ, Светска банка…

“Ми овде не постојимо због других, већ због наших грађана”, рекао је премијер нагласивши да “ова држава није банкротирала ни када је била у рату, па сигурно неће ни сада”.

Дачић је новинарима рекао да економске мере нису краткорочног карактера, да о њима треба добро да се промисли, те да је с једне стране потребна рестриктивна финансијска политика, а с друге да се види како можемо да се развијамо.

Он је поновио да нема никаквих несугласица, да је све договорено између Вучића и њега и да поводом свега тога нема никаквих дилема, већ само различитих погледа, што се знало и пре формирања владе, а по чему се уосталом политичке странке и разликују.

Категорије: Вести