Dačić: Zadovoljimo građane, ne MMF Vesti

Beograd — Premijer Ivica Dačić rekao je da će razgovori o merama za poboljšanje stanja u ekonomiji biti nastavljeni krajem sedmice na nivou cele vladajuće koalicije.

Dačić je novinarima u Sava centru rekao da se na sastanku u nedelju, s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom finansija Mlađanom Dinkićem i guvernerkom Jorgovankom Tabaković, razgovaralo o opštem pogledu na to šta treba uraditi i da je dogovoreno da se u četvrtak ili petak nastave razgovori na nivou cele vladajuće koalicije.dacic-vlada-premijer

“Takođe smo se dogovorili da se o tome konsultuje i održi sastanak sa Fiskalnim savetom, Nacionalnim savetom za privredni oporavak i Socio-ekonomskim savetom i da se nakon toga ide na usvajanje mera na sednici vlade”, rekao je premijer.

Premijer Srbije je poručio da između predstavnika koalicije nema nesuglasica, samo različitih pogleda.

“Ja nisam pristalica zamrzavanja plata i penzija”, ponovio je Dačić i objasnio da bi, na primer, u oktobru povećanje trebalo da bude 0,5 odsto i da svako može da proceni koliko je efekat toga i da li je to “mera koja će spasti situaciju”.

“Neće”, poručio je premijer i dodao da je ovde više reč o tome da se time želi udovoljiti onome što očekuju MMF, Svetska banka…

“Mi ovde ne postojimo zbog drugih, već zbog naših građana”, rekao je premijer naglasivši da “ova država nije bankrotirala ni kada je bila u ratu, pa sigurno neće ni sada”.

Dačić je novinarima rekao da ekonomske mere nisu kratkoročnog karaktera, da o njima treba dobro da se promisli, te da je s jedne strane potrebna restriktivna finansijska politika, a s druge da se vidi kako možemo da se razvijamo.

On je ponovio da nema nikakvih nesuglasica, da je sve dogovoreno između Vučića i njega i da povodom svega toga nema nikakvih dilema, već samo različitih pogleda, što se znalo i pre formiranja vlade, a po čemu se uostalom političke stranke i razlikuju.

Kategorije: Vesti