Oprezno sa prodajom velikih kompanija Vesti

Milutin Mrkonjić( SPS ) ministar saobraćaja

“Na svu sreću, Srbija je daleko od bankrotstva i u tome se svi u Vladi slažu. Ima u Vladi različitih mišljenja oko nekih antikriznih mera, ali to je daleko  od neslaganja, nejedinstva i nesuglasica i nema veze sa utiskom koji bi se mogao steći na osnovi svakodnevnih medijskih spekulacija i glasina. Citiraću veš rećeno – ako bi svi u Vladi mislili isto, ne mora da znači da bi mislili dobro”, kaže za Danas Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja i potpredsednik SPS.mrkonjic

Mrkonjić smatra da država mora da štedi sistemski, racionalno  i na svim nivoima. “Moramo voditi računa o svakom dinaru, ali štednja sama po sebi nije dovoljna da se društvo razvija, reši pitanje nezaposlenosti, pokrene investicioni ciklus, rehabilituje i ubrza privredni zamajac. Jesam za štednju, to ćinimo od prvog dana i u ministarstvu saobraćaja ali razvoja nema bez novih ulaganja u isplative projekte. Na tome moramo da radimo mnogo efikasnije”, objašnjava Mrkonjić, koji se jasno protivi zamrzavanju plata i penzija i pita kako bi ljudi preživeli, pogotovo penzioneri.

Na pitanje da li se kao mera izlaska iz ekonomske krize planira i prodaja Telekoma, rudnika Resavica, JAT-a i davanje u zakup aerodroma Nikola Tesla, Mrkonjić kaže da vreme u kome živimo karakterišu slobodno tržište i ntegracija velikih prostora. “Uobičajeno je da država prodaje i ono što je privredni resurs. Pristalica sam toga da se ovako teške i krupne odluke donose sa puno opreza i promišljanja a da se od eventualne prodaje tako značajnih kompanija novac reinvestira u privredu i stvara nove vrednosti”, naglašava Milutin Mrkonjić.

Kategorije: Vesti