Најновије

Оснивачкa скупштинa Форума жена СПС Београд Вести

На основу предлога београдских општинских организација Форума жена и консултација са руководством Градске организација СПС Београд за председницу Форума жена београдске организациjе СПС  jе изабрана Mирjана Драгаш, народна посланица и члан ИО ГО СПС а за потпредседницу Стефана Mиладиновић, такође посланица и члан ИО ГО СПС. На скупштини су изабране и чланице Председништва форума жена.20130617_184210

Председник београдског одбора СПС Aлександар Aнтић је чланицама Форума пренео поздраве и подршку председника СПС Ивице Дачића и поручио jе данас да политика ниjе мушки посао и да жене не треба да буду само статистика, већ да буду укључене у све сегменте политичког, друштвеног и jавног живота.

Aнтић jе на оснивачкоj скупштини форума жена београдске организациjе СПС рекао да то што се жене у СПС заjедно са мушким колегама боре за социjалистичку идеjу ниjе статистика нити питање броjа, већ представља заjедничку борбу у коjоj нема подела на припаднике “jачег или лепшег пола”.
“И та формулациjа jе погрешна, jер мислим да су многе жене у политици доказале да су jачи играчи, мислим да Aнгела Mеркел и велики развоj у немачком друштву и привреди и велики одскок коjи jе Немачка направила у односу на остатак Eвропе то показуjе”, рекао jе Aнтић.

Oн jе поручио да сви заjедно треба да се боре за адекватно укључење жена у све сегменте политичког, друштвеног и jавног живота истичући да ниjе добро да то буде због статистике, већ због суштине и квалитета.
“За наше руководство политика ниjе мушки посао, то jе нека балканска заоставштина коjу макар моjи сарадници и jа не прихватамо”, рекао jе Aнтић.forum zena beograd

Oн се учесницама оснивачке скупштине обратио са “драге другарице” и као илустрациjу да укључивање жена у све структуре СПС ниjе статистика, већ политика странке навео да jе броj жена у одборничкоj и посланичкоj групи значаjан, да жене успешно воде општинске организациjе у Београду, да се налазе на местима председниика општина, градских секретара…
“И то не доживљавамо као обавезу према било каквим европским конвенциjама већ jе то политика ове странке”, подвукао jе Aнтић.

Наводећи да jе главни посао СПС да брине о социjално угроженима и да води државу и доноси законе коjи иду у том правцу, “jер ако то не ради СПС нема ко други”, Aнтић jе рекао да од форума жена очекуjе да даjу своj допринос у томе.

Мирјана Драгаш, председница Форума жена београдске организациjе СПС  је истакла да формирање овог форума доприноси већем учешћу и афирмацији жена у политици, самим тим и модернизацији друштва и СПС  која као савремена парија левице жели да се приближи Социјалистичкој интернационали.

Осим промоције политике Социјалистичке партије Србије, Форум жена, према речима Мирјане Драгаш, припрема широки план активности и то: афирмацију друштвеног положаја жена, заштита родне равноправности, заштита породице, заштита животне средине, социјални проблеми, положај деце, насиље у породици, образовање, култура, заштита здравља, демографска политика, хуманитарне активности….

На оснивачкој скупштини формирани су Актив за родну равноправност, Актив за социјалну политику, Актив за хуманитарне акције и Актив младих.

За чланице Председништва форума жена београдске организациjе СПС  изабране су: Радмила Сарић, Наташа Милошевић, Весна Кљајић Савић, Драгана Ћурчић, Вера Дражић, Радмила Мартиновић, Милијана Синђелић, Милена Јанићијевић и Мирјана Ђорђевић.

Извор Танјуг, Информативна служба СПС

Категорије: Вести|Форум жена