Obradović najavio obraćanje sudu i tužilaštvu Vesti

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je danas da će se obratiti sudu i tužilaštvu zbog, kako tvrdi, medijskog javnog poziva da bude linčovan.205685_08obradovic03-blic-jelena-vucetic_f

Obradović je u Jutarnjem programu TV Pink ocenio da je apsolutno neprihvatljivo da se objavi medijski poziv da “ministar bude obešen na Terazijama” i upitao da li je moguće da razgovor o maloj maturi može da proizvede takve stavove.

On je najavio da će se obratiti sudu i da očekuje da će reagovati i drugi nadležni organi i tužilaštvo i druge institucije i novinarska udruženja, jer je krajnje vreme da se stane na put takvom načinu pisanja.

Obradović je rekao da će u nedelju biti objavljen spisak đaka po školama u odnosu na želje koje su oni izrazili prilikom upisa u prvi razred srednje škole i da očekuje da će svi đaci upisati željenu školu, pogotovu vukovci.

“Ukoliko bude slučajeva da se pojavi eventualno negde veći broj đaka u odnosu na broj koji je planiran, mi imamo rešenje zajedno sa direktorima škole”, najavio je Obradović.

Govoreći o poništavanju male mature, Obradović je podsetio da je

zahvaljujući energičnoj akciji MUP i Uprave kriminalističke policije, uhvaćena osoba koja je krala testova i da se saznalo da je imala pomagače koji su distirubirali testove i da je u toku taj proces.

“Tužilaštvo će kvalifikovati tu vrstu krivičnog dela i pravosuđe će dati svoj sud”, rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da je Ministarstvo povuklo odgovarajuće poteze, da se zbog krađe testova reagovalo na primeren način da ne bi bilo oštećenih.

Ministarstvo je nastojalo da se svima omogući upis u prvi razred srednje škole i doneta je odluka da se rezultati iz srpskog i matematike ne računaju prilikom upisa u prvi razred srednje škole, kaže Obradović.

Upitan o mogućem povećanju cena školarina na jesen, Obradović je odgovorio da su od 131 fakutleta samo dva povećala školarine, a da 129 nije povećalo školarine.

Spremni smo za svaki razgovor o rekonstrukciji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je danas da su u toj partiji apsolutno spremni za svaki razgovor o rekonstrukciji vlade.

Obradović smatra da bi bilo logično da se razmatra i oceni rad ministara i najavio razgovore i sa partnerima, jer lideri stranaka vladajuće koalicije SNS, SPS i URS Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, kako je istakao, još nisu o tome ni počeli razgovore.

Obradović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da u vladi mora da postoji timski duh i ako postoji timski duh i energija da se radi bolje i brže, onda za vladu nije bitno da li će neko personalno biti u vladi ili neće.

Na pitanje šta očekuje od rekonstrukcije Vlade i naslovima u pojedinim medijima u kojima se spominje i njegovo ime, Obradović je odgovorio da “nije uopšte poenta” da li se on “boji ili ne boji”.

“Mi koji se bavimo javnim poslom moramo da budemo spremni na svako rešenje”, dodao je Obradović.

Kategorije: Vesti