Најновије

Ружић: Важно да Србија крене напред Вести

Веома је важно да Србија након реконструкције Владе крене напред, а да оставимо по страни причу о изборима, каже функционер СПС-а Бранко Ружић. До избора ће доћи уколико се покаже да је то политички корисно, рекао Ружић за РТС.

Председник Извршног одбра Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић каже да је веома важно да Србија након реконструкције Владе крене напред, а да прича о изборима остане по страни.pol-ruzic1

Коментаришући отворено писмо ФК Црвена звезда после утакмице између Партизана и Новог Пазара у коме се прети изласком Звезде из Лиге уколико не буде смена на челу Фудбалског савеза Србије, Бранко Ружић је рекао да одговорни треба да буду кажњени, уколико је било нерегуларности.

“Важно је да се сачува регуларност такмичења, уколико је било грешака, наравно да треба да реагују и Судијска организација и ФСС и да судија буде санкционисан”, рекао је Ружић, који је и потпредседник ФК Партизан.

Ружић је оценио да никако није интерес да Звезда, као важан национи бренд, напусти Лигу. “Без Звезде нема Партизана, а без Партизана нема Звезде”, рекао је Ружић.

Ружић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће до избора доћи уколико се покаже да је то политички корисно.

“Нисам сигуран да смо решили сва питања, да смо применили бриселски споразум, да ћемо изборима бити ближи отпочињању преговора са ЕУ. Ако неко тако мисли, наравно да СПС никада неће бежати од избора”, рекао је Ружић.

Нагласио је да је важно да се реконструкција Владе доведе у одређену норму и да Влада премијера Ивице Дачића “настави да ради у новом руху, на реализацији циљева које поставила пред себе, што је за грађане Србије најважније”.

На питање да ли постоји сукоб СПС-а и Српске напредне странке око тога ко ће бити будући премијер, како се спекулише у медијима, Ружић је рекао да први потпредседник владе Александар Вучић даје драгоцен допринос са енергијом коју ретко ко има, како би се многи циљеви Владе реализовали, али да никад није исказао политички став да буде премијер.

Ружић је рекао да високи функционери СНС-а имају ту жељу и легитимно право да је износе.

Напомињући да је за будући састав Владе најважније да буде одржива, Ружић је навео да није у питању “феудлизација самих ресора и да ли тај ресор припада тој и тој странци, јер долазе у обзир како људи из странке, тако и нестраначке личности и наравно ако постоји потреба да се укључе и стручњаци”.

Ружић је оценио да спекулације о персоналним решењима нису суштинска, цећ да је суштинско питање каква ће бити структура тих ресора, да ли ће доћи до рационализације и шта ће бити резултати рада.

“Бавити се спекулацијама ко ће бити на ком месту, мислим да је депласирано. Веома брзо ћемо сазнати, надам се да ћемо око 20. августа имати неке обрисе онога што и у персоналном смислу значи практично уподобљавање персоналних решења са структуром саме Владе”, рекао је Ружић.

На питање хоће ли бити на челу неког министарства у реконструисаној Влади, Ружић је одговорио да је најважније да нови људи у Влади одговоре на изазове, а је “ирелевантно ко ће бити у тој влади”.

Извор: РТС

Категорије: Вести