Најновије

Ружић: Дачић и Вучић не мењају позиције Вести

Вучић и Дачић деле заједничку судбину и носе одговорност за све стратешке одлуке у држави и то раде одлично на позицијама на којима су тренутно, каже функционер СПС-а Бранко Ружић и одбацује могућност да премијер и први потпредседник међусобно заменили места у Влади.ruzic

Председник Извршног одбора СПС-а и шеф посланичке групе социјалиста у републичком парламенту Бранко Ружић одбацио је најаве према којима би премијер Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић заменили највише позиције у Влади Србије.

Поводом ставова функционера из редова СНС да би, у оквиру реконструкције владе, први потпредседник требало да заузме премијерску позицију, Ружић је у интервјуу новосадском Дневнику истакао да Вучић и Дачић “деле заједничку судбину и носе огромну одговорност за све стратешке одлуке у држави и то раде одлично на позицијама на којима су тренутно”.

На питање да ли такви ставови напредњака значе притисак на СПС да уступи челну функцију у влади, Ружић је рекао да званичних разговора на ту тему није било и додао да не сматра да је “изложени легитимни став високих функционера СНС-а било какав притисак, већ жеља и процена на коју имају право”.

У вези са могућношћу да се Дачић одрекне једне од двеју функција у влади, Ружић је нагласио да је лидер социјалиста “најбоље оцењени министар у претходном периоду”.

“Сматрам да је маестралним радом на месту премијера доказао исправност нашег става да испуњава пун капацитет својих обавеза”, каже Ружић.

Председник Извршног одбора СПС-а рекао да би до краја овог месеца требало да буде дефинисана структура републичке владе и спрам тога утврђена персонална решења.

Извор: Данас/РТС

Категорије: Вести