Најновије

Бајатовић не треба да буде тема реконструкције Владе Вести

Београд – Не постоји нити један рационалан разлог за такозвани „тихи рат“ у вези с прерасподелом утицаја у Министарству унутрашњих послова.

Јасно се зна ко је у систему безбедности државе задужен за који сегмент, каже у интервјуу за Данас Бранко Ружић, председник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије и шеф посланичке групе СПС у Народној скупштини, одговарајући на питање има ли истине у тврдњама појединих медија да социјалисти и напредњаци воде тихи рат око МУП-а.branko-ruzic

Ружић наводи да СПС „има квалитетан кадровски одговор на сваки изазов који очекује реконструисану Владу“.

– Актуелни политички тренутак налаже да се не бавимо неодговорним лицитирањем и феудализацијом Владе, већ да пронађемо функционални и одржив модел – оцењује саговорник Данаса.

Како оцењујете рад министара из ваше странке који неће бити чланови реконструисане Владе?

– Председништво је веома позитивном оценом вредновало целокупан рад наших министара и чињеница да неки од њих неће бити министри у реконструисаној Влади говори само о високом степену одговорности који ми у СПС носимо и жељи да се у новом руху прилагодимо новонасталој општедруштвеној ситуацији и реализацији циљева.

Будући да сте раније поручивали да директор Србијагаса Душан Бајатовић не може да буде тема реконструкције Владе, да ли СПС и даље заступа исти став?

– Ја лично заступам тај став, а уколико постоји нека аргументација „контра“, спреман сам да је детаљно анализирам и дам контрааргументацију. СПС за сада ту тему није разматрао нити смо сматрали да је потребно, имајући у виду значај пројеката којима Бајатовић руководи.

Да ли бисте прихватили министарску функцију уколико Вам то предложи премијер Ивица Дачић?

– Сматрам да је најважније да Влада својом структуром и персонално може да одговори на све препреке који су пред нама.

Какве би према вашем мишљењу држава имала користи од ангажовања иностраних стручњака, као и људи који су се школовали у иностранству?

– Сматрам да је то одлична идеја коју је иницирао господин Вучић и ми ту идеју подржавамо. Важно је, такође, то бриљантно теоретско знање увести на прави начин у српску праксу.

Како оцењујете сарадњу социјалиста и напредњака на локалном нивоу?

– Сарадња је одлична, наравно, уз мање осцилације, због локалних специфичности и сујета појединаца.

Извор: Данас

Категорије: Вести