Најновије

Ружић: Измишљотина је да рушим Дачића Вести

Шеф Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић о наводима да спрема преврат: Дачић би пожелео пучисту попут мене

НИЈЕДНО рушилаштво уређеног система није могуће без „битанги из сопствених редова“. Зато очекујем да председник Ивица Дачић јавно изнесе став о овом декадентном процесу, а сигуран сам да би пожелео још туце пучиста попут мене. branko-ruzic

Они који треба да знају истину, знају је врло добро. За мене лично партија је изнад свих и свакога.

То за „Новости“ поручује Бранко Ружић, шеф Извршног одбора Социјалистичке партије Србије, одговарајући на медијске спекулације да у потаји спрема преврат у странци и да је на челу струје која је, наводно, незадовољна потезима лидера. Он метафорично прогнозира да ће се „врло брзо разоткрити ко је „Јуда Искариотски“.

* Сумњате, дакле, да иза ових оптужби стоје појединци из СПС?

– Искрено, врло тешко ми је да реагујем на ноторне измишљотине које се објављују, али ме врло опасне квалификације које се износе просто терају на тако нешто.

Континуирана потреба моралних пигмеја који су огрезли у криминалу и корупцији да ме путем исплаћених „жетона“ једном медију дискредитују, криминализују и на тај начин створе искривљену слику у јавности о мојој породици и мени лично, говори очигледно о нечијем страху од јединства и снаге Социјалистичке партије Србије.

* Ко се то боји социјалиста? Има ли међу таквима, можда, и ваших коалиционих партнера?

– Не. Али, лако је између редова прочитати и препознати и личне, али и политичке мотиве људи којима је основна животна максима „мањак знања, вишак самопоуздања“.

Никада у том муљу себи нисам налазио место, нити сам имао болесне амбиције у било ком послу којим сам се бавио, за разлику од многих.

Сигуран сам да председник Дачић сасвим јасно препознаје удар који траје према СПС и њему лично, већ дужи временски период.

НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ПОЛИЦИЈЕ

КОЛИКО је реално да се Ивица Дачић у финишу реконструкције, ипак, одрекне фотеље у МУП? Постоје ли притисци СНС да то учини?

– Уверен сам да су резултати које је председник Дачић у функцији министра унутрашњих послова постигао у петогодишњем периоду сасвим довољна референца и гаранција да се прерасподела утицаја у систему безбедности не треба мењати.

Извор: Новости

Категорије: Вести