Најновије

Јасминко Поздерац нови члан СПС Вести

Јасминку Поздерцу, директору Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије данас  је званично уручена чланска карта Социјалистичке партије Србије. Поздерцу је чланску карту уручио Бранко Ружић, председник Извршног одбора СПС у присуству Велизара Ђерића, председника Савета за спорт СПС, Ненада Боровчанина, члана Савета за спорт СПС и државног секретара у Министарству за омладину и спорт.

Поводом пријема Поздерца у редове СПС Велизар Ђерић је рекао : ” Велико је задовољство што је у редовима социјалиста, када је у питању спорт, човек који се доказао радом и делима кроз ангажовање и спортске активности, а круна његовог рада је Републички завод за спорт и медицину спорта који је препознатљив у читавој Европи и свету.  Завод је био заборављен док на његово чело није дошао, на наше велико задовољство сада наш члан, Јасминко Поздерац. Од трим стазе до медицинске неге за припреме олимпијаца и неолимпијаца, инвалида и рекреативаца, Поздерац је утемељио једну институцију спорта која даје гаранције за бољи успех спортиста како у Србији тако и у региону. Искуство Јасминка Поздерца ће допринети раду Савета за спорт као важног сегмента у СПС јер су Партија и њен председник Ивица Дачић, који је препознатљив спортски радник и добитник бројних награда међу којима је најзначајнија Мајска награда која представља највеће друштвено спортско признање, утемељили спорту прави пут. “IMG_1968

Примајући чланску карту СПС Јасминко Поздерац је изјавио: ,,Велика ми је част и задовољство да свој рад и у политичком и у спортском смислу могу да наставим као члан СПС. Своје животно и спортско искуство сада делим са људима који су кроз сво ово време Србију довели на место на коме је сада а то значи да се Србија води у правцу европских интеграција и правцу отварања према свету. Бити део Савета за спорт СПС на чијем челу је Велизар Ђерић, а у друштву Ненада Боровчанина и других чланова мени даје право да мислим да ћемо сви заједно дати још већи допринос развоју спорта у Србији”.

IMG_1969

Државни секретар у Министарству за омладину и спорт Ненад Боровчанин је изразио задовољство доласком Поздерца у редове СПС: ” Tраг Јасминка Поздерца у српском спорту је велики због једне од светлијих тачака српског спорта а то је Завод за спорт и медицину спорта, али и онога што је и његов отац урадио за наш спорт као председник СОФКА у СФРЈ. Ово је само показатељ да СПС има озбиљан тим експерата а српски спорт са њима светлију будућност. Велики је број спортиста и спортских радника који нас подржавају и очекују да учинимо да Србија добије нови модерни спортски систем који јој са правом и припада.”

Категорије: Вести